fbpx

TAKE OUT ANTIPASTi

SALUMI E FORMAGGI CON MOSTARDI DI FRUTTA
Assortiment van fijne charcuterie en kaas met fruit mosterd.
Allergenen: Gluten - Melk
16,50
FOCACCIA
Allergenen: Gluten
6,00

TAKE OUT PASTA

LASAGNA CON FUNGHI PORCINI, SALSICCIA TOSCANA E GRANA PADANO
Lasagna met eekhoorntjesbrood, Toscaanse worst en Grana padano kaas.
Allergenen: Gluten
18,00

TAKE OUT PIZZA

MARGHERITA
Mozzarella, tomatensaus, oregano en basilicum.
Allergenen: Gluten - Melk
10,50
MARGHERITA BUFALA E PACHINO
Mozzarella, tomatensaus, basilicum, buffelmozzarella, kerstomaatjes, olijfolie.
Allergenen: Gluten - Melk
14,00
MARINARA DEL PESCATORE
Tomatensaus, ansjovis, taggiasche olijf, rode ui, kappertjes, look, chilipepertjes, oregano.
Allergenen: Gluten - Vis
14,00
NDUJA, CIPOLLA E BUFALA
Tomatensaus, mozzarella, nduja (pasta van gerookte varkensworst met chilipepertjes), buffelmozzarella, rode ui.
Allergenen: Gluten - Melk
15,50
PORCHETTA, FUNGHI PORCINI, TALEGGIO E FINOCCHIETTO SELVATICO
Mozzarella, aan het spit geroosterd speenvarken, eekhoorntjesbrood, taleggiokaas, wilde venkelbloemetjes.
Allergenen: Gluten - Melk
18,00
STRACCIATELLA E PROSCIUTTO CRUDO
Tomatensaus, mozzarella, parmaham, stracciatella (mozzarella), rucola.
Allergenen: Gluten - Melk
17,00
ZUCCA, SPINACI E PROVOLONE PICCANTE
Pompoencrème, mozzarella, spinazie en provolonekaas.
Allergenen: Gluten - Melk
16,50
SCAROLA, TAGGIASCHE E PINOLI
Andijvie, mozzarella, taggiasche olijven en pijnboompitten.
Allergenen: Gluten - Melk - Noten - Look
16,50

TAKE OUT DOLCI

TIRAMISU
7,50

TAKE OUT WIJN

PROSECCO DOC BRUT – Il Colle (Veneto)
Prosecco is een inheemse druif uit de Veneto, waarmee men een levendige Spumante maakt volgens de Methodo Martinotti (2de gisting in gesloten inoxvaten). Deze Brut heeft een prachtige pareling en een frisse en fruitige smaak. Dit is echt het prototype van een vrolijke Italiaanse Spumante.
17,00
ROSATO NORICO - (Vino Rosato)
Fris rose in kleur. Deze rosé wijn is gemaakt van een mix van Schiava en Teroldego druiven en geeft levendige toetsen van perzik en kers. Elegant op het palet met zijn delicate, frisse en aangename geur en zijn zachte, maar uitgesproken smaak.
16,00
ORVIETO CLASSICO SUPERIORE – UMBRIA (WIT)
Deze klassieker uit Umbrië is gemaakt van de typische druiven Grechetto en Procanico afkomstig uit wijngaarden met kalk en vuursteen bodems. Het is een frisse wijn met aroma’s van citrus, witte bloesems en minerale toetsen.
15,00
ROERO ARNEIS 'DAVEJ' 16 – Deltetto – PIEMONTE (WIT)
100% Arneis, die je buiten de piemonte nergens vindt. Davej betekent eigenlijk 'van de oudjes' en is een klassieke stijl Arneis, zoals de Nonno hem maakte. Een verrassende, elegante en karaktervolle wijn met in de neus frisse appeltjes, exotisch fruit en honing. In de mond is deze wijn zeer fris en smakelijk, met een mooi evenwicht tussen zuren en molligheid en een goede persistentie.
22,00
TIMPUNE GRILLO '17 – Caruso & Minini – SICILIA (WIT)
100% Grillo, afkomstig uit de Westkust van Sicilie. Het is een fruitige en mondvullende wijn, waarin je vast en zeker abrikozen zult ruiken. Ook nootjes en lactische toetsen en een vleugje hout in de finale. Deze krachtige wijn, waar alle elementen mooi in evenwicht zijn, zal je bijzonder aangenaam verrassen.
18,00
VERMENTINO NITARDI '16 – Frattoria Nitardi – TOSCANA (WIT)
100% Vermentino. Nitardi, gelegen in het hartje van de Chiantistreek, ergens halverwege tussen Sienna en Firenze, is één van de historische wijnhuizen van Toscane. Het behoorde in de 16de eeuw toe aan niemand minder dan Michelangelo. Terecht zegt men bij Nitardi ' Nostro vino è il vino di Michelangelo'. Deze wijn heeft een verleidelijke neus met limoen, peer, exotische toetsen en witte rozen. In de mond is hij vol en stevig, maar met levendige zuren.
21,00
PRIMITIVO MOI IGT – PUGLIA (ROOD)
Uit de hak van de laars is dit een karaktervolle wijn. De Primitivo druiven bezorgen hem zijn diep rode kleur. Hij heeft een intense neus van rode vruchten, gedroogd fruit en zoethout. Met zijn volle diepe zachte en uitgebalanceerde smaak past deze wijn bij alles maar is hij vooral aangeraden bij vleesgerechten.
15,00
MONTEPULCIANO D'ABRUZZO RISERVA ‘14 - Tollo – ABRUZZO (ROOD)
Gemaakt van de beste druiven uit Abruzzo en 2 jaar verfijnd op tonneaux van Sloveense eik. Het is een volle en afgeronde wijn, één van de beste Montepulciano d’Abruzzo wijnen. In de neus is hij aangenaam geurend met veel bosvruchten, een mooie houttoets en veel kruidigheid. In de mond is hij warm en vol met een lange afdronk en een zeer mooie herinnering.
20,00
VALPOLICELLA RIPASSO ‘16 - La Campagnola - VENETO (ROOD)
Gemaakt volgens de Ripasso – methode = Men gaat de afgewerkte Valpolicella – wijn opnieuw tot gisten brengen door hem in contact te brengen met de restanten ( pellen & pitten ) van de Amarone of Recioto. Hierdoor verkrijg je een complexer bouquet en iets meer body & Alcohol. Intens robijnrode kleur met nog paarse impressies eigen aan zijn jeugd. Een wijn met goede structuur en een heel bijzonder parfum, waarin je vast en zeker bosvruchten, rode rijpe kersen en vanille zal herkennen
21,00
BRAMALUCE IGT MAREMMA‘16 – Terenzi – TOSCANE (ROOD)
Gemaakt volgens de Governo methode van 85 % Sangiovese & 15 % Syrah. Men laat de Syrah drogen en voegt deze geconcentreerde most toe tijdens de gisting. De typische aroma’s van de Sangiovese (kersen, bramen, viooltjes, ...) worden aangevuld met de kruidige toetsen van de Syrah.
26,00
BARBERA D'ASTI Gratia Plena' '09 – Pertinace – PIEMONTE (ROOD)
100% Barbera. Deze magnifieke Barbera wordt gemaakt met de beste druiven van een oude wijngaard. 'Gratia Plena' of 'vol van genade' is dan ook een meer toepasselijke naam. Hier kan men terecht spreken van een complexe neus met aardse geuren en onderbos die een fijn aroma van bosvruchten vergezellen. De wijn is aangenaam in de mond met een intense finale van fruit en fijne zuren, het visitekaartje van een Barbera.
26,00
CHIANTI CLASSICO '15 – Belcanto – TOSCANA (ROOD)
Bellcanto is geproduceerd uit voornamelijk Sangiovese druif en is een jaar gerijpt in Eiken Franse vaten.
28,00

© Copyright – Officina Raffaelli – Italian food & Drinks +32 483 10 83 88