fbpx

APERITIVI

Prosecco DOC BRUT
6,50
Prosecco DOC BRUT (Fles)
27,00
Campari Spritz
8,00
Aperol Spritz
8,00
Negroni (Gin, Campari, Vermouth)
11,00
Negroni sbagliato (Campari prosecco, Martini Rosso)
11,00
Martini Bianco/Martini Rosso
6,50
Rosso Antico
6,50
Gin tonic Malfy con limone (Italy)
13,00
Gin tonic Bombay Saphire
11,00
Gin tonic Hendrick's
12,00
Gin tonic Bacur
13,00
Campari
7,00
Crodino (alcoholvrij)
4,00
Seedlip (alcoholvrij)
8,00

FREDDE

ACQUA : San Pellegrino / Panna (50cl)
3,50
ACQUA : San Pellegrino / Panna (1l)
6,00
San Pellegrino Limonata (20cl)
3,00
San Pellegrino Aranciata (20cl)
3,00
San Pellegrino Acqua Tonic (20cl)
3,00
Baladin Cola /Spuma (33cl)
4,50

BIRRE

Menabrea (25cl)
3,00
Baladin Rock 'n Roll (33cl)
4,50
Baladin Nazionale (33cl)
4,50

ANTIPASTI

Piatto estivo - Mozzarella di bufala, melanzana grigliata, pomodorini al forno, olive taggiasche, pinoli, pesto e olio di oliva.
Buffelmozzarella, gegrilde aubergine, tomaatjes in de oven, taggiasche olijven, pijnboompitten, pesto en olijfolie.
Allergenen: Lactose - Noten
16,50
Bruschette miste
Een assortiment bruschette (seizoensgebonden – 4 stuks).
Allergenen: Gluten - Melk - Noten - Vis
14,50
Antipasto misto della casa con focaccia (vanaf 2 personen)
Bordje met assortiment charcuterie, kazen, opgelegde groentjes en focaccia.
Allergenen: Gluten - Melk - Vis
26,00
Extra Focaccia
Allergenen: Gluten
6,00

PASTA

Strigoli con polpo in umido e olive taggiasche
Verse korte pasta met octopus in tomatensaus en zwarte taggiasche olijven.
Allergenen: Gluten - Vis
18,50
Casarecce con salsiccia Toscana al limone e fiori di finocchietto selvatico
Casarecce met het vlees van Toscaanse worst, parmezaan en een toets van citroen, afgewerkt met wilde venkelbloemetjes.
Allergenen: Gluten - Melk
18,00
Fusilli al pesto di menta, olio di oliva, nocciole piemontesi (IGP) e pecorino romano
Fusilli met een pesto van verse munt, olijfolie, hazelnoten van Piemonte (IGP) en Romeinse pecorinokaas.
Allergenen: Gluten - Melk - Noten
17,50
Gnocchi alla sorrentina
Gnocchi met tomatensaus en mozzarella gegratineerd in de oven, afgewerkt met basilicum.
Allergenen: Gluten - Melk
16,00
Risotto della casa (vanaf 2 personen)
Prijs per persoon
Allergenen: Melk
21,00

LE PIZZE DELL' OFFICINA RAFFAELLI

MARGHERITA
Mozzarella, tomatensaus, oregano en basilicum.
Allergenen: Gluten - Melk
10,50
MARGHERITA BUFALA E PACHINO
Mozzarella, tomatensaus, basilicum, buffelmozzarella, kerstomaatjes, olijfolie.
Allergenen: Gluten - Melk
14,00
MARINARA DEL PESCATORE
Tomatensaus, ansjovis, taggiasche olijf, rode ui, kappertjes, look, chilipepertjes, oregano.
Allergenen: Gluten - Vis
14,00
NDUJA, CIPOLLA E BUFALA
Tomatensaus, mozzarella, nduja (pasta van gerookte varkensworst met chilipepertjes), buffelmozzarella, rode ui.
Allergenen: Gluten - Melk
15,50
PORCHETTA, FUNGHI PORCINI, TALEGGIO E FINOCCHIETTO SELVATICO
Mozzarella, aan het spit geroosterd speenvarken, eekhoorntjesbrood, taleggiokaas, wilde venkelbloemetjes.
Allergenen: Gluten - Melk
18,00
STRACCIATELLA E PROSCIUTTO CRUDO
Tomatensaus, mozzarella, parmaham, stracciatella (mozzarella), rucola.
Allergenen: Gluten - Melk
17,00
ASPARAGI, SGOMBRO AFFUMICATO E CIPOLLA ROSSA
Mozzarella, Groene asperges, gerookte makreel en rode ui.
Allergenen: Gluten - Melk - Vis
18,00
CARCIOFI, SALSICCIA D'ARICCIA E STRACCHINO
Artisjok, mozzarella, worst uit Ariccia en stracchinokaas.
Allergenen: Gluten - Melk
18,00

DOLCI

Tiramisu
7,50
Pannacotta della casa
7,00
Cantucci e vinsanto
Toscaanse amandelkoekjes te dopen in 'heilige wijn'
6,00
Cannoli Siciliani
Deegpijpjes, gevuld met ricotta, suiker, gekonfijte vruchten en chocola
7,00

BEVANDE CALDE

Espresso / Ristretto
2,80
Café lungo
2,80
Déca
3,00
Doppio
3,50
Capuccino / Latté Macchiato
3,50
Thé (Keuze uit assortiment Samova)
4,00

DIGESTIVI

Grappa Di Barolo
8,50
Grappa Amarone
10,00
Grappa Brunello
10,00
Limoncello
6,00
Amaretto
6,00
Vecchia Romagna
6,50
Sambuca
6,00
Passito di pantelleria
5,00
Vin Santo
5,00
Amari
6,00

APERITIVI

Prosecco DOC BRUT
6,50
Prosecco DOC BRUT (Bottle)
27,00
Campari Spritz
8,00
Aperol Spritz
8,00
Negroni (Gin, Campari, Vermouth)
11,00
Negroni sbagliato (Campari prosecco, Martini Rosso)
11,00
Martini Bianco/Martini Rosso
6,50
Rosso Antico
6,50
Gin tonic Malfy con limone (Italy)
13,00
Gin tonic Bombay Saphire
11,00
Gin tonic Hendrick's
12,00
Gin tonic Bacur
13,00
Campari
7,00
Crodino (non-alcoholic)
4,00
Seedlip (non-alcoholic)
8,00

FREDDE

ACQUA : San Pellegrino / Panna (50cl)
3,50
ACQUA : San Pellegrino / Panna (1l)
6,00
San Pellegrino Limonata (20cl)
3,00
San Pellegrino Aranciata (20cl)
3,00
San Pellegrino Acqua Tonic (20cl)
3,00
Baladin Cola /Spuma (33cl)
4,50

BIRRE

Menabrea (25cl)
3,00
Baladin Rock 'n Roll (33cl)
4,50
Baladin Nazionale (33cl)
4,50

ANTIPASTI

Piatto estivo - Mozzarella di bufala, melanzana grigliata, pomodorini al forno, olive taggiasche, pinoli, pesto e olio di oliva.
Buffalo mozzarella, grilled eggplant, tomatoes in the oven, taggiasche olives, pine nuts, pesto and olive oil.
Allergens: Lactose - Nuts
16,50
Bruschette miste
Bruschette degustation, with seasonal ingredients (4 pieces).
Allergens: Gluten - Milk - Nuts - Fish
14,50
Antipasto misto della casa con focaccia (starting from 2 persons)
A plate with a mix of charcuterie, cheese and pickled vegetables, served with fresh homemade focaccia.
Allergens: Gluten - Milk - Fish
26,00
Extra Focaccia
Allergens: Gluten
6,00

PASTA

Strigoli con polpo in umido e olive taggiasche
Fresh short pasta with octopus in tomato sauce and black taggiasche olives.
Allergens: Gluten - Fish
18,50
Casarecce con salsiccia Toscana al limone e fiori di finocchietto selvatico
Short 'rolled shaped' pasta with Tuscan saucisse, parmesan, lemon zest, finished with wild fennel flowers.
Allergens: Gluten - Milk
18,00
Fusilli al pesto di menta, olio di oliva, nocciole piemontesi (IGP) e pecorino romano
Fusilli with fresh mint pesto, olive oil, Piedmont hazelnuts (IGP) and Roman pecorino cheese.
Allergens: Gluten - Milk - Nuts
17,50
Gnocchi alla sorrentina
Gnocchi with tomato sauce, basil and mozzarella, gratinated in the oven.
Allergens: Gluten - Milk
16,00
Risotto della casa (starting from 2 persons)
pp.
Allergens: Milk
21,00

LE PIZZE DELL' OFFICINA RAFFAELLI

MARGHERITA
Mozzarella, tomato sauce, basil and oregano.
Allergens: Gluten - Milk
10,50
MARGHERITA BUFALA E PACHINO
Mozzarella, tomato sauce, basil, cherry tomatoes and buffalo mozzarella.
Allergens: Gluten - Milk
14,00
MARINARA DEL PESCATORE
Tomato sauce, anchovies, 'Taggiasche' olives, red onion, capers, garlic, chili peppers and oregano.
Allergens: Gluten - Fish
14,00
NDUJA, CIPOLLA E BUFALA
Tomato sauce, mozzarella, nduja (minced meat from a smoked spicy saucisse), buffalo mozzarella, red onion.
Allergens: Gluten - Milk
15,50
PORCHETTA, FUNGHI PORCINI, TALEGGIO E FINOCCHIETTO SELVATICO
Mozzarella, porchetta (roast pork slices), porcini mushrooms, taleggio cheese and wild fennel flowers.
Allergens: Gluten - Milk
18,00
STRACCIATELLA E PROSCIUTTO CRUDO
Tomato sauce, mozzarella, parma ham, stracciatella (inside of the burrata, soft and creamy), rocket salad.
Allergens: Gluten - Milk
17,00
ASPARAGI, SGOMBRO AFFUMICATO E CIPOLLA ROSSA
Mozzarella, green asparagus, smoked mackerel and red onion.
Allergens: Gluten - Milk - Fish
18,00
CARCIOFI, SALSICCIA D'ARICCIA E STRACCHINO
Artichoke, mozzarella, sausage from Ariccia and stracchinocheese.
Allergens: Gluten - Milk
18,00

DOLCI

Tiramisu
7,50
Pannacotta della casa
7,00
Cantucci e vinsanto
Tuscan almond cookies to be baptized in 'holy wine'
6,00
Cannoli Siciliani
Marrow pipes, filled with ricotta, sugar, candied fruits and chocolate
7,00

BEVANDE CALDE

Espresso / Ristretto
2,80
Café lungo
2,80
Déca
3,00
Doppio
3,50
Capuccino / Latté Macchiato
3,50
Thé (assortment Samova)
4,00

DIGESTIVI

Grappa Di Barolo
8,50
Grappa Amarone
10,00
Grappa Brunello
10,00
Limoncello
6,00
Amaretto
6,00
Vecchia Romagna
6,50
Sambuca
6,00
Passito di pantelleria
5,00
Vin Santo
5,00
Amari
6,00

HUISWIJNEN

ROSATO NORICO – (Vino Rosato)
Fris rose in kleur. Deze rosé wijn is gemaakt van een mix van Schiava en Teroldego druiven en geeft levendige toetsen van perzik en kers. Elegant op het palet met zijn delicate, frisse en aangename geur en zijn zachte, maar uitgesproken smaak.
6,50 / 24,00
ORVIETO CLASSICO SUPERIORE – UMBRIA (Vino Bianco)
Deze klassieker uit Umbrië is gemaakt van de typische druiven Grechetto en Procanico afkomstig uit wijngaarden met kalk en vuursteen bodems. Het is een frisse wijn met aroma’s van citrus, witte bloesems en minerale toetsen.
6,00 / 22,00
PRIMITIVO MOI IGT – PUGLIA (Vino Rosso)
Uit de hak van de laars is dit een karaktervolle wijn. De Primitivo druiven bezorgen hem zijn diep rode kleur. Hij heeft een intense neus van rode vruchten, gedroogd fruit en zoethout. Met zijn volle diepe zachte en uitgebalanceerde smaak past deze wijn bij alles maar is hij vooral aangeraden bij vleesgerechten.
6,00 / 22,00
PROSECCO DOC BRUT – Il Colle (Veneto)
Prosecco is een inheemse druif uit de Veneto, waarmee men een levendige Spumante maakt volgens de Methodo Martinotti (2de gisting in gesloten inoxvaten). Deze Brut heeft een prachtige pareling en een frisse en fruitige smaak. Dit is echt het prototype van een vrolijke Italiaanse Spumante.
6,50 / 28,00
PROSECCO DOCG Millesimato BRUT - Il Colle (Veneto )
Voor de Millesimato gebruikt men enkel de allerbeste druiven van 1 jaartal. Doordat deze versie van de Prosecco een langere schuimvorming ondergaat, krijg je fijnere parels en een langere afdronk.
39,00

BIANCO – WITTE WIJN

GAVI DI GAVI '18 - La Caplana – PIEMONTE
100 % Cortese afkomstig van een oude wijngaard in de commune Gavi. Hier bestaat de bodem uit spierwitte, kalkhoudende klei. Deze wijn heeft een frisse neus met veel citrusvruchten en wit fruit, aangevuld door aroma’s van witte bloesems. Deze wijn heeft een frisse minerale toets die typisch is voor de Gavi-wijnen. Het is een elegante, maar krachtige wijn die alles in huis heeft om te charmeren : veel fruit, frisse zuren en een licht minerale afdronk.
7,50 / 28,00
ROERO ARNEIS'DAVEJ '18 – Deltetto – PIEMONTE
100% Arneis, die je buiten de piemonte nergens vindt. Davej betekent eigenlijk 'van de oudjes' en is een klassieke stijl Arneis, zoals de Nonno hem maakte. Een verrassende, elegante en karaktervolle wijn met in de neus frisse appeltjes, exotisch fruit en honing. In de mond is deze wijn zeer fris en smakelijk, met een mooi evenwicht tussen zuren en molligheid en een goede persistentie.
8,00 / 28,50
TIMPUNE GRILLO '17 – Caruso & Minini – SICILIA
100% Grillo, afkomstig uit de Westkust van Sicilië. Het is een fruitige en mondvullende wijn, waarin je vast en zeker abrikozen zult ruiken. Ook nootjes en lactische toetsen en een vleugje hout in de finale. Deze krachtige wijn, waar alle elementen mooi in evenwicht zijn, zal je bijzonder aangenaam verrassen.
7,00 / 26,00
VERMENTINO BEN '18 – Frattoria Nittardi – TOSCANA
100% Vermentino. Nitardi, gelegen in het hartje van de Chiantistreek, ergens halverwege tussen Sienna en Firenze, is één van de historische wijnhuizen van Toscane. Het behoorde in de 16de eeuw toe aan niemand minder dan Michelangelo. Terecht zegt men bij Nittardi ' Nostro vino è il vino di Michelangelo'. Deze wijn heeft een verleidelijke neus met limoen, peer, exotische toetsen en witte rozen. In de mond is hij vol en stevig, maar met levendige zuren.
8,50 / 32,50
SOAVE SAN BRIZIO BIO '17 – La Cappuccina – VENETO
100% Garganega, uit een zeer goed gelegen (biologische) wijngaard achter het huis, in het hartje van Soave. Vinificatie en verfijning in Franse eikenhouten vaten van 500 l. De frisse aroma's van veldbloemen, appeltjes, pruimen, honing en vanille geven deze wijn een verleidelijke neus. In de mond is hij vol en levendig, met een lange afdronk en een zeer aangename herinnering.
38,20

ROSSO – RODE WIJN

MONTEPULCIANO D'ABRUZZO RISERVA ‘14 - Tollo – ABRUZZO
Gemaakt van de beste druiven uit Abruzzo en 2 jaar verfijnd op tonneaux van Sloveense eik. Het is een volle en afgeronde wijn, één van de beste Montepulciano d’Abruzzo wijnen. In de neus is hij aangenaam geurend met veel bosvruchten, een mooie houttoets en veel kruidigheid. In de mond is hij warm en vol met een lange afdronk en een zeer mooie herinnering.
7,20 / 27,50
LEONI
100% Sangiovese. Ongefilterde natuurwijn met een fruitige smaak, fris en licht sprankelend op de tong, met een droge afdronk.
7,00 / 27,00
VALPOLICELLA RIPASSO ‘16 - La Campagnola - VENETO
Gemaakt volgens de Ripasso – methode = Men gaat de afgewerkte Valpolicella – wijn opnieuw tot gisten brengen door hem in contact te brengen met de restanten ( pellen & pitten ) van de Amarone of Recioto. Hierdoor verkrijg je een complexer bouquet en iets meer body & Alcohol. Intens robijnrode kleur met nog paarse impressies eigen aan zijn jeugd. Een wijn met goede structuur en een heel bijzonder parfum, waarin je vast en zeker bosvruchten, rode rijpe kersen en vanille zal herkennen.
8,50 / 32,50
BRAMALUCE IGT MAREMMA‘16 – Terenzi – TOSCANE
Gemaakt volgens de Governo methode van 85 % Sangiovese & 15 % Syrah. Men laat de Syrah drogen en voegt deze geconcentreerde most toe tijdens de gisting. De typische aroma’s van de Sangiovese (kersen, bramen, viooltjes, …) worden aangevuld met de kruidige toetsen van de Syrah.
9,00 / 36,00
BARBERA D'ASTI Gratia Plena' '09 – Pertinace – PIEMONTE
100% Barbera. Deze magnifieke Barbera wordt gemaakt met de beste druiven van een oude wijngaard. 'Gratia Plena' of 'vol van genade' is dan ook een meer toepasselijke naam. Hier kan men terecht spreken van een complexe neus met aardse geuren en onderbos die een fijn aroma van bosvruchten vergezellen. De wijn is aangenaam in de mond met een intense finale van fruit en fijne zuren, het visitekaartje van een Barbera.
8,50 / 35,00
CAMPO DELLA MACCHIA'16 – Piancornello – TOSCANA
100% Sangiovese uit Montalcino. Voor deze Rosso Toscana gebruikt men druiven die nog niet goed genoeg waren voor de Brunello. Deze levendige wijn is een cleane, verstandige Toscaan met een stevige fruitmassa, vooral kersen en rijpe braambessen, cassis en ook een vleugje kreupelhout en kruidigheid. Een aanrader!
7,00 / 27,50
CHIANTI CLASSICO '16 – Spadaio e Piecorto – TOSCANA
100% Sangiovese. Het is een speelse Chianti met frisse aroma's van rood fruit, die mooi aangevuld worden door de kruidige en getoaste aroma's van het hout. In de mond is deze wijn heel soepel, maar met een perfecte balans tussen fruit , tannines en zuren.
8,20 / 33,00
CHIANTI CLASSICO '15 – Belcanto – TOSCANA
Bellcanto is geproduceerd uit voornamelijk Sangiovese druif en is een jaar gerijpt in Eiken Franse vaten.
9,20 / 38,00
MORELLINO DI SCANSANO RISERVA '15 – Terenzi – TOSCANA
De Morellino di Scansano Riserva 'Purosangue' is een intense en volle rode wijn, 12 maanden gerijpt in grote eiken vaten. Het boeket is rijk en gelaagd, met hints van zwarte kers gecombineerd met hints van wilde kruiden, rabarber en zoethout. In de mond is het zacht, rond, gestructureerd en persistent.
42,00
BRUNELLO DI MONTALCINO '12 – Piancornello – TOSCANA
100% Sangiovese Grosso. Het is een robuuste, warme wijn die zijn frisheid door de lange houtlagering niet verloren heeft. In de neus hebben we eerst fijn rood fruit en amarenakersen op de voorgrond. Een fijne vanilletoets en een diskreet kofe aroma geven de wijn nog meer complexiteit. In de mond is er eerst een mollige aanzet, onmiddellijk gevolgd door veel fijne zuren en gebouwde tannines. Deze wijn heeft een verbluffend evenwicht en laat een heel aangename herinnering na.
68,00
AMARONE DELLA VALPOLICELLA '15 – Guiseppe Campagnola – VENETO
Droge rode wijn. Diep kleurenpallet, met een rijk kersen fruit bouquet en met een vol, droog en sterk pallet. Deze Amarone is ideaal bij rood vlees en kaas. Een uur decanteren alvorens te serveren is aangeraden.
70,00
BAROLO ALBARELLA '12 – Andrea Oberto – PIEMONTE
100% Nebbiolo, afkomstig uit één wijngaard van 35 jaar oud met rijke kleibodems. Barolo heeft een verrukkelijk boeket: zwarte bessen, aardbeien, munt, zoethout, truffels en ontelbare andere aroma's vermengen zich tot een heerlijk parfum dat je altijd bijblijft. Waar veel Barolo's voor een minder geoefende wijnproever vaak een onaanvaardbare tannine- en zuurtegraad hebben, is dit een uiterst elegante wijn, die ook reeds jong best genietbaar is.
78,00

TAKE OUT PASTA

Strigoli con polpo in umido e olive taggiasche
Verse korte pasta met octopus in tomatensaus en zwarte taggiasche olijven.
Allergenen: Gluten - Vis
18,50
Casarecce con salsiccia Toscana al limone e fiori di finocchietto selvatico
Casarecce met het vlees van Toscaanse worst, parmezaan en een toets van citroen, afgewerkt met wilde venkelbloemetjes.
Allergenen: Gluten - Melk
18,00
Fusilli al pesto di menta, olio di oliva, nocciole piemontesi (IGP) e pecorino romano
Fusilli met een pesto van verse munt, olijfolie, hazelnoten van Piemonte (IGP) en Romeinse pecorinokaas.
Allergenen: Gluten - Melk - Noten
17,50
Gnocchi alla sorrentina
Gnocchi met tomatensaus en mozzarella, gegratineerd in de oven, afgewerkt met basilicum.
Allergenen: Gluten - Melk
16,00
Risotto della casa (vanaf 2 personen)
Prijs per persoon
Allergenen: Melk
21,00

TAKE OUT PIZZA

MARGHERITA
Mozzarella, tomatensaus, oregano en basilicum.
Allergenen: Gluten - Melk
10,50
MARGHERITA BUFALA E PACHINO
Mozzarella, tomatensaus, basilicum, buffelmozzarella, kerstomaatjes, olijfolie.
Allergenen: Gluten - Melk
14,00
MARINARA DEL PESCATORE
Tomatensaus, ansjovis, taggiasche olijf, rode ui, kappertjes, look, chilipepertjes, oregano.
Allergenen: Gluten - Vis
14,00
NDUJA, CIPOLLA E BUFALA
Tomatensaus, mozzarella, nduja (pasta van gerookte varkensworst met chilipepertjes), buffelmozzarella, rode ui.
Allergenen: Gluten - Melk
15,50
PORCHETTA, FUNGHI PORCINI, TALEGGIO E FINOCCHIETTO SELVATICO
Mozzarella, aan het spit geroosterd speenvarken, eekhoorntjesbrood, taleggiokaas, wilde venkelbloemetjes.
Allergenen: Gluten - Melk
18,00
STRACCIATELLA E PROSCIUTTO CRUDO
Tomatensaus, mozzarella, parmaham, stracciatella (mozzarella), rucola.
Allergenen: Gluten - Melk
17,00
ASPARAGI, SGOMBRO AFFUMICATO E CIPOLLA ROSSA
Mozzarella, Groene asperges, gerookte makreel en rode ui.
Allergenen: Gluten - Melk - Vis
18,00
CARCIOFI, SALSICCIA D'ARICCIA E STRACCHINO
Artisjok, mozzarella, worst uit Ariccia en stracchinokaas.
Allergenen: Gluten - Melk
18,00

TAKE OUT WIJN

PROSECCO DOC BRUT – Il Colle (Veneto)
Prosecco is een inheemse druif uit de Veneto, waarmee men een levendige Spumante maakt volgens de Methodo Martinotti (2de gisting in gesloten inoxvaten). Deze Brut heeft een prachtige pareling en een frisse en fruitige smaak. Dit is echt het prototype van een vrolijke Italiaanse Spumante.
17,00
ROSATO NORICO - (Vino Rosato)
Fris rose in kleur. Deze rosé wijn is gemaakt van een mix van Schiava en Teroldego druiven en geeft levendige toetsen van perzik en kers. Elegant op het palet met zijn delicate, frisse en aangename geur en zijn zachte, maar uitgesproken smaak.
16,00
ORVIETO CLASSICO SUPERIORE – UMBRIA (WIT)
Deze klassieker uit Umbrië is gemaakt van de typische druiven Grechetto en Procanico afkomstig uit wijngaarden met kalk en vuursteen bodems. Het is een frisse wijn met aroma’s van citrus, witte bloesems en minerale toetsen.
15,00
ROERO ARNEIS 'DAVEJ' 16 – Deltetto – PIEMONTE (WIT)
100% Arneis, die je buiten de piemonte nergens vindt. Davej betekent eigenlijk 'van de oudjes' en is een klassieke stijl Arneis, zoals de Nonno hem maakte. Een verrassende, elegante en karaktervolle wijn met in de neus frisse appeltjes, exotisch fruit en honing. In de mond is deze wijn zeer fris en smakelijk, met een mooi evenwicht tussen zuren en molligheid en een goede persistentie.
22,00
TIMPUNE GRILLO '17 – Caruso & Minini – SICILIA (WIT)
100% Grillo, afkomstig uit de Westkust van Sicilie. Het is een fruitige en mondvullende wijn, waarin je vast en zeker abrikozen zult ruiken. Ook nootjes en lactische toetsen en een vleugje hout in de finale. Deze krachtige wijn, waar alle elementen mooi in evenwicht zijn, zal je bijzonder aangenaam verrassen.
18,00
VERMENTINO NITARDI '16 – Frattoria Nitardi – TOSCANA (WIT)
100% Vermentino. Nitardi, gelegen in het hartje van de Chiantistreek, ergens halverwege tussen Sienna en Firenze, is één van de historische wijnhuizen van Toscane. Het behoorde in de 16de eeuw toe aan niemand minder dan Michelangelo. Terecht zegt men bij Nitardi ' Nostro vino è il vino di Michelangelo'. Deze wijn heeft een verleidelijke neus met limoen, peer, exotische toetsen en witte rozen. In de mond is hij vol en stevig, maar met levendige zuren.
21,00
PRIMITIVO MOI IGT – PUGLIA (ROOD)
Uit de hak van de laars is dit een karaktervolle wijn. De Primitivo druiven bezorgen hem zijn diep rode kleur. Hij heeft een intense neus van rode vruchten, gedroogd fruit en zoethout. Met zijn volle diepe zachte en uitgebalanceerde smaak past deze wijn bij alles maar is hij vooral aangeraden bij vleesgerechten.
15,00
MONTEPULCIANO D'ABRUZZO RISERVA ‘14 - Tollo – ABRUZZO (ROOD)
Gemaakt van de beste druiven uit Abruzzo en 2 jaar verfijnd op tonneaux van Sloveense eik. Het is een volle en afgeronde wijn, één van de beste Montepulciano d’Abruzzo wijnen. In de neus is hij aangenaam geurend met veel bosvruchten, een mooie houttoets en veel kruidigheid. In de mond is hij warm en vol met een lange afdronk en een zeer mooie herinnering.
20,00
VALPOLICELLA RIPASSO ‘16 - La Campagnola - VENETO (ROOD)
Gemaakt volgens de Ripasso – methode = Men gaat de afgewerkte Valpolicella – wijn opnieuw tot gisten brengen door hem in contact te brengen met de restanten ( pellen & pitten ) van de Amarone of Recioto. Hierdoor verkrijg je een complexer bouquet en iets meer body & Alcohol. Intens robijnrode kleur met nog paarse impressies eigen aan zijn jeugd. Een wijn met goede structuur en een heel bijzonder parfum, waarin je vast en zeker bosvruchten, rode rijpe kersen en vanille zal herkennen
21,00
BRAMALUCE IGT MAREMMA‘16 – Terenzi – TOSCANE (ROOD)
Gemaakt volgens de Governo methode van 85 % Sangiovese & 15 % Syrah. Men laat de Syrah drogen en voegt deze geconcentreerde most toe tijdens de gisting. De typische aroma’s van de Sangiovese (kersen, bramen, viooltjes, ...) worden aangevuld met de kruidige toetsen van de Syrah.
26,00
BARBERA D'ASTI Gratia Plena' '09 – Pertinace – PIEMONTE (ROOD)
100% Barbera. Deze magnifieke Barbera wordt gemaakt met de beste druiven van een oude wijngaard. 'Gratia Plena' of 'vol van genade' is dan ook een meer toepasselijke naam. Hier kan men terecht spreken van een complexe neus met aardse geuren en onderbos die een fijn aroma van bosvruchten vergezellen. De wijn is aangenaam in de mond met een intense finale van fruit en fijne zuren, het visitekaartje van een Barbera.
26,00
CHIANTI CLASSICO '15 – Belcanto – TOSCANA (ROOD)
Bellcanto is geproduceerd uit voornamelijk Sangiovese druif en is een jaar gerijpt in Eiken Franse vaten.
28,00

© Copyright – Officina Raffaelli – Italian food & Drinks +32 483 10 83 88